Rólunk írták - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólunk írták

RÓLUNK > PublikációinkMegjelent az Elite magazin
1998 decemberi számában
(Dr. Kacsovszky Annamária)


A riporter első kérdése, "Mi a chi kung" válasz  "Maga az élet", a riporter kérte, hogy fejtse ezt  ki részletesebben.
"Egyszerűen csak annyit jelent: élni, boldognak lenni! A chi kung gyakorlásakor rálelünk létünk értelmére, egészségessé válunk, teljesítőképességünket fokozni tudjuk, intuitív képességeinket kamatoztatjuk, környezetünket harmonikusabbá tudjuk tenni és nem utolsósorban családi és szexuális életünket is képesek vagyunk javítani. A chi kung évezredek alatt létrejött, nagyrészt titkos tan volt, egyes részei - pl. a szex chi-kung - csak a császár és közvetlen környezete számára voltak elérhetők. A chi kung tréningek egyik része a gyakorlatok végzése: ez az első szintű megértése a chi létezésének, a gyakorlatok megmozgatják a főbb ízületeket, a gerincet, és az energiaáramlást is beindítják. A második szintű megértés szimbólumokhoz kapcsolódik, és itt már elkezdődik az energiák tudatos áramoltatása a testben.  A harmadik szintű megértés mely meditációkhoz kapcsolódik a természetből vett szimbólumokhoz használatával, élő és élettelen tárgyak hatásai válnak érzékelhetővé."

Teljes riport >>>>>>>>>>>

Megjelent a Blikk Nők
2008-07-09.-i számábanIsmerje meg a csikungot!

Dóra (Fabók Dóra Ágnes) 19 évesen találkozott először ezzel a kínai eszmerendszerrel. Az egyetemi tanulmányai előtt Lengyelországban töltött egy felkészítő évet, ahol különböző nemzetiségű fiatalokkal élt együtt.
"Reggelente a kínaiak a kollégium udvarán tornáztak
. Akkor még nem tudtam, hogy miről van szó, de jópofa dolognak tűnt, ezért gyakran csatlakoztunk hozzájuk. Közös nyelv híján azonban nem tudtak nekünk mesélni arról, mi is ez tulajdonképpen. Miután hazajöttem, gazdasági vonalon tanultam tovább, de a csikung is jelen volt az életemben. Két évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy váltok. Otthagytam a munkahelyem, és azóta csak a csikunggal foglalkozom. A mesteremmel tanfolyamokat szervezünk, könyveket írunk, és próbáljuk minél több embernek megmutatni azt a módszert, amellyel a munkájuk megtartása mellett csökkenteni tudják a feszültséget."

Teljes riport >>>>>>Marketing az egészségügyben

RÉSZLET " ALTERNATÍV EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ TECHNIKÁK" FEJEZETBŐL (Szerző: Simon Judit Akadémiai Kiadó 2010)

A Mingtang Központ által nyújtott szolgáltatás tanfolyami formában oktatott kínai hagyományokra épülő mozgáskultúra (csikung), melyhez légző és meditációs gyakorlatok is kapcsolódnak, célja az egészségmegőrzés. Határterület, mely a wellnesspiac egy szegmense, idősebb korban is végezhető sport, vagy megelőzésre alkalmas, preventív technika. Kínai eredetű ahol a hagyományos orvoslás egyik területének tekintik. Magyarországi jogi szabályozás sportnak minősiti.


Részlet (115-117. oldal) >>>>>>>>>>>


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz