Mingtang Központ - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mingtang Központ

RÓLUNK > Rólunk
Mingtang Központ címe

Erzsébet körut 28 II. em. 5.
Budapest 1073 (VII. ker.)
TÉRKÉP

Közlemény tanfolyamainkról !!!

A Mingtang Egyesület, az Önfejlesztésért Alapítvány és a Nabú  és Társai Kft. megszüntetését végelszámolással 2014 évben megkezdtük, ezért a Mingtang Központ telephelyén tanfolyamokat nem tartunk, a továbbiakban csak jótékonysági tanfolyamokat tartunk évente 2-3 alkalommal bérelt teremben, melyeken való részvétel feltételei a következők:

 • Minimum 20 fő részvétele (elözetes regisztrációval).

 • Az általunk megadott négy nonprofit alapítvány egyike részére min. 10000 Ft befizetése, (ezek nevét és számlaszámát weblapunkon a későbbiekben közzé tesszük).*

 • A tanfolyamot bérelt helység tartjuk annak bérleti díjának arányos részének befizetése a tanfolyam kezdetén a bérbeadó pénztárába.


Megjegyzés: *A szóbajöhető nonprofit alapítványok megjelölése a későbbiekben történik, de ilyenek lehetnek  például gyermekek élelmezésével foglalkozó, vagy állatmenhelyet fenntartó alapítványok.

Regisztráció >>>>>>>>>


Központunról

A Mingtang Központ több csikunggal (chi kung, chikung, qigong, qi gong) foglakozó szervezet tevékenységét koordinálja, így az 1997-ben alapított Mingtang Chi Kung Egyesület, a 2006-ban létrejött Önfejlesztésért Alapítvány valamint a 2008-ban alakult Nabu és Társai kft munkáját. A csikunggal kapcsolatos teendők bővülése tette szükségessé a különböző szervezeti formák létrehozását. A három szervezet különböző feladatokat lát el, de azonos célért dolgozik a Mingtang Központ koordinálásában.

Képek a központról
Központ tagszervezetei
 • Az Önfejlesztésért Alapítvány végzi a fejlesztési munkát, oktatási anyagok akkreditációját, állami egyetemi oktatást és szervezi a jótékonysági programokat.

 • A Mingtang Chi Kung Egyesület feladata a közösségépítés, csikung sport programok, kirándulások szervezése, rendszeres klubfoglalkozások biztosítása.

 • A Nabu és Társai Kft tanfolyamokat, költségtérítéses csikung programokat szervez wellness és fitnesz klubokban, vállalatok részére, nemzetközi szakmai munkakapcsolatokat tart fent, csikung oktatói és tanárképzést végez. Működteti a hagyományos kínai orvoslás módszereivel dolgozó természetgyógyászati rendelőt. Feladata közt megtalálható a csikunggal kapcsolatos marketing munka végzése.

A három szervezet munkáját a Mingtang Központ koordinálja, felel a taoista értékeken alapuló filozófia megőrzéséért.

Miben vagyunk mások?
 • Lehet kapcsolódni egy mesterhez annak tudásának egy részét megismerve komoly eredményeket elérni,

DE VAN EGY MÁSIK ÚT IS AMELYET A MINGTANG KÖZPONT KÖVET.
     Számos mester tudását szintetizálva, a tudományos eredmények tükrében eszközt ad az önmagát fejleszteni kívánó kezébe.

 • Lehet ad hoc jelleggel működő tanítókhoz kapcsolódni, akik egy mester tudásának egy részét megszerezve időszakosan bérelt helységekben (tantermekben) oktatják a csikungot. De van egy másik lehetőség, olyan iskolához kapcsolódni, amely széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik és állandó helye van, ahol csak és kizárólag a csikunggal és ahhoz kapcsolódó területekkel foglalkozik.

 • Lehet olyan tanítóhoz kapcsolódni, aki egy mesternél tanult és nála tett vizsgát, majd esetleg folyamatosan továbbképezte magát, megismerve az iskola kitűzött célját, annak megvalósításhoz alkalmazott ismereteket, gyakorlatokat. De lehet olyan tanítók és mesterek munkaközösségéhez kapcsolódni, akik több mesternél szerezték tudásukat, a csikung iskolák változatos célkitűzéseit megismerték, nemcsak a mestereknél tett vizsgákkal rendelkeznek, de a hazai működéshez szükséges vizsgákkal is rendelkeznek, mindazokkal az engedélyekkel, amely a hivatalos csikung oktatáshoz szükségesek.

 • Lehet olyan tudást megszerezni, amely bár Kínában tökéletesen működik, ámde különbözik az európai ember igényeitől és semmilyen minőségbiztosítási rendszer által nincs garantálva. De lehet olyan rendszerhez kapcsolódni, amelynek tananyagait a kínaiak mellett az arra hivatott szervezetek megvizsgálták, akkreditálták, és továbbképzésre alkalmasnak találták az adott területen – így például az egészségügyben - dolgozó szakemberek számára.

 • Lehet olyan rendszerhez kapcsolódni, amelynek hazai piacon nincs vagy csak alig van publikációs tevékenysége. De lehet olyan rendszerhez kapcsolódni amelynek munkatársai széles publikációs tevékenységgel bírnak, több könyvük és szakcikkük jelent meg, melyeket a hivatalos kínai hatóságok is autentikus munkaként elfogadnak. Tevékenységükről számos újságcikk, rádió- és televízió riport készült.

 • Lehet olyan rendszerhez kapcsolódni, amelyben rövid idő alatt kívánnak részletes tudást átadni, a tanfolyamot meghirdető személy irányításával. De lehet olyan rendszerhez is kapcsolódni ahol félretéve az üzleti érdekeket, elegendő időt hagynak az oktatásra, kis csoportban oktatnak, és minden foglalkozáson két tanító irányítja a munkát, figyelve azt, hogy a gyakorlás közben mindenkinél jól működjenek a gyakorlatok, megfelelően áramoljon az energia.

 • Lehet olyan rendszerhez kapcsolódni amely egy kínai mester által létrehozott távol keleten működő központhoz kapcsolódva annak tudásának egy részét adja át. De lehet olyan rendszerhez is kapcsolódni melynek tudásanyagát már hazai állami felsőoktatási intézményekben is oktatják, és széles szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek kínai és más fejlett országokban működő felsőoktatási intézményekkel ahol a csikung tudását oktatják.

A Mingtang Központ munkatársainak célja a csikung területén olyan ismeretanyag átadása, amellyel az egyén korunk kihívásainak meg tud felelni, olyan naprakész tudást kapva mely fejlődését elősegíti, hogy el tudja érni a

KITELJESEDET EMBERI LÉTET,  FIZIKAI ÉS MENTÁLIS SZINTŰ EGÉSZSÉGET
MAGÁNÉLETÉBEN ÉS MUNKÁJÁBAN.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz