Mingtang Chi Kung Egyesület - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mingtang Chi Kung Egyesület

RÓLUNK > Rólunk
Közlemény tanfolyamainkról !!!

A Mingtang Egyesület, az Önfejlesztésért Alapítvány és a Nabú  és Társai Kft. megszüntetését végelszámolással 2014 évben megkezdtük, ezért a Mingtang Központ telephelyén tanfolyamokat nem tartunk, a továbbiakban csak jótékonysági tanfolyamokat tartunk évente 2-3 alkalommal bérelt teremben, melyeken való részvétel feltételei a következők:

  • Minimum 20 fő részvétele (elözetes regisztrációval).

  • Az általunk megadott négy nonprofit alapítvány egyike részére min. 10000 Ft befizetése, (ezek nevét és számlaszámát weblapunkon a későbbiekben közzé tesszük).*

  • A tanfolyamot bérelt helység tartjuk annak bérleti díjának arányos részének befizetése a tanfolyam kezdetén a bérbeadó pénztárába.


Megjegyzés: *A szóbajöhető nonprofit alapítványok megjelölése a későbbiekben történik, de ilyenek lehetnek  például gyermekek élelmezésével foglalkozó, vagy állatmenhelyet fenntartó alapítványok.

Regisztráció >>>>>>>>>


Az egyesületet 1997-ben alapítottuk, 1998-ban hazánkban Magyarországi Dzsun Juan Chi Kung Egyesület néven első csikung egyesületeként lett bejegyezve. Egyesület központja (Mingtang Központ, 1073 Bp. Erzsébet körút 28). Az egyesület feladata ezidőtájt a Dzsun Juan Csi-Kung rendszer népszerűsítése, valamint rendszeres gyakorlási lehetőség biztosítása volt. Az egyesület 1998-2002 közt rendszeres klubfoglalkozásokat szervezett és feladata volt a külföldi előadók meghívása, tanfolyamok tartása. 2002-ben létrejött egy másik dzsun juan chi kunggal foglalkozó egyesület, így annak hazai képviseletét a továbbiakban nem látta el egyesületünk, ekkor döntöttünk arról, hogy nevünket Mingtang Chi Kung Egyesületre változtatjuk. Az elmúlt években egyre több csikung stílus és iskola vált ismertté, és elérhetővé hazánkban, így az egyesület filozófiája nyitottabbá vált, egyre inkább a taoista filozófia irányába haladtunk. 2004-ben a Dzsun Juan chi kung rendszer nagymesterével, megállapodtunk abban, hogy egyesületünk nem szervezi a továbbiakban a dzsun juan chi kung különböző szintű tanfolyamait.  Ebben az időben egyesületünk már több éve hívta meg más chi kung területek képviselőit is, így például a szex chi kung területén Zettnersan nagymestert. Az évek folyamán egyesületünk több Kínában és Amerikában élő csikung mesterrel került kapcsolatba, felmértük azt, hogy a chi kung mily nagy területet ölel fel az eleinte megismert  chi kung rendszeren kívül. A kínai tudományos akadémia által feltárt 3200 chi kung gyakorlatból, mintegy 450-500-at ismertünk meg részben kínai felsőoktatási intézmények tananyagából, valamit partnerkapcsolatainkon keresztül. Az egyesület 2006-óta tagja a Mingtang Központ néven működő csikung csoportnak.
Érdeklődésünk a Kínában és a világban egyre inkább elterjedőben lévő gyakorlatokat helyezte előtérbe, ezeknek  gyakorlatsorok közös jellemzője a mai wellness irányzatok által is hangsúlyozott testi és szellemi gyakorlatok szerves egysége, mely a mindennapi élet egészséges, dinamikus és sikeres megélésének előfeltétele. Ennek szellemében az egyesület neve 2003-ban Mingtang Chi Kung Egyesületre változott. A Mingtang szó jelentése világos (ezüst) csarnok, fényes előszoba, belépő a csikung tágabb világába. Cél, hogy az érdeklődők minél több csikung gyakorlatot ismerhessenek meg és megtalálják a számukra legmegfelelőbbet ezért az egyesületen belül több chi kung stílust gyakorolnak. Az egyesület célja az ember testi, fizikai, lelki, szellemi tökéletesedésének és fejlődésének előmozdítása, a rejtett emberi képességek feltárása és kibontakoztatása, a sport, a mozgás és a meditáció segítségével. Az egyesület arra törekszik, hogy az emberi képességek fejlesztése mindennapi értékrendünk részévé váljon. Az egyesület ápolja azt a szellemi kultúrát és hagyományt, ami az évezredek során a kínai chivel foglalkozó energetikai módszerek alkalmazása során kialakult. Ez a módszer hozzásegíti az európai embert ahhoz, hogy közelebb kerüljön a világ egyik ősi civilizációjának megismeréséhez és megértéséhez, valamint a természet és környezet ápolásához.
Az egyesület lehetőséget teremt a chi kung folyamatos közösségbe történő gyakorlására, ahol a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat. Az egyesület sport programokat, kirándulásokat, táborozásokat szervez. Segíti a Romániában, Szlovákiában, Budapesten és vidéken működő klubok, munkáját, kapcsolattartást.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz