Filozófiánk - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Filozófiánk

RÓLUNK
Közlemény tanfolyamainkról !!!

A Mingtang Egyesület, az Önfejlesztésért Alapítvány és a Nabú  és Társai Kft. megszüntetését végelszámolással 2014 évben megkezdtük, ezért a Mingtang Központ telephelyén tanfolyamokat nem tartunk, a továbbiakban csak jótékonysági tanfolyamokat tartunk évente 2-3 alkalommal bérelt teremben, melyeken való részvétel feltételei a következők:

  • Minimum 20 fő részvétele (elözetes regisztrációval).

  • Az általunk megadott négy nonprofit alapítvány egyike részére min. 10000 Ft befizetése, (ezek nevét és számlaszámát weblapunkon a későbbiekben közzé tesszük).*

  • A tanfolyamot bérelt helység tartjuk annak bérleti díjának arányos részének befizetése a tanfolyam kezdetén a bérbeadó pénztárába.


Megjegyzés: *A szóbajöhető nonprofit alapítványok megjelölése a későbbiekben történik, de ilyenek lehetnek  például gyermekek élelmezésével foglalkozó, vagy állatmenhelyet fenntartó alapítványok.

Regisztráció >>>>>>>>>


Helyünk a világban.

A mingtang szónak kínaiul több jelentése van. Egyik írásformában jelentése: siker, eredmény míg más karakterrel leírva világos csarnokot, fényes termet, szobát  jelent. Központunk a csikung tudásának átadására specializálódott, nyitott, középponti iskola. Helyt ad mindazon csikung stílusoknak, melyek ezen tudást a taoizmus szellemében, korunk kihivásainak tükrében az életminőség, az egyén egészségének, és képességeinek fejlesztése céljából végeznek.

Miben hiszünk?
A Mingtang rendszer a taoizmus és konfucianizmus filozófiai alapjain áll, mentes a vallásos elemektől, világi iskola. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy léteznek még nem ismert, fel nem tárt dolgok és összefüggések a világban, melyeket az ember kultúrkörtől függően hitvilágában jelenít meg - azokat  Istennek, isteneknek, szellemeknek, vagy a csi az energia működésének tulajdonítva. Hisszük, hogy a tudomány fejlődésével a csikung csodálatos gyógyító és képességfejlesztő mechanizmusának működésére egyre inkább fény derül. Idövel tudatosan alkalmazhatjuk a csikungban elsajátított ma még csodának tűnő módszereket.  Úgy gondoljuk, hogy ha a csikung több ezer éven át egészen napjainkig fennmaradt, fejlődött és napjainkban is fejlődik -  akkor érdemes alkalmazni, gyakorolni, mert jótékony hatását évezredek tapasztalata támasztja alá.  A tudományos kutatások 40-50 éve kezdődtek meg, melyeket figyelemmel kísérünk és kutatási projektekben veszünk részt, hogy minél többet tudjunk meg erről a ma még kissé misztikus módszerről. Hiszünk továbbá az EMBER folyamatos fejlődésében, abban, hogy mindenki szeretné önmagát fejleszteni és törekszik valamilyen cél felé az életben.

A kiteljesedett emberi élethez nélkülözhetetlen a mindenkori cél, mely motiváló erőként hat és értelmet ad életünknek. Hogy céljainkat elérjük legfontosabb egészségünk megszerzése, megőrzése, a biztonság, stabilitás megélése, valamint az, hogy társaink elfogadjanak, szeressenek, becsüljenek minket, hogy sikeresnek érezzük magunkat. A siker érzése szükséges ahhoz, hogy önértékelésünk, önbizalmunk stabil legyen és előrevigyen önfejlődésünk útján.  Pszichológiai kutatások igazolják, hogy azokat, akik gyakrabban érnek el valódi sikereket azokat környezetük jobban elfogadja szereti öket, társaságukat keresik. A siker érzése amíg az valós teljesítményből fakad és egészséges büszkeséggel tölt el -  a kiteljesedett, boldog élet egyik kulcsfontosságú összetevője.  A siker kinek-kinek mást jelent. Lehet ez egy boldog családi élet, munkahelyi előléptetés, de életünk apró  sikerei is összeadódnak és örömtelivé teszik életünket.

Miért tevékenykedünk?
A MINGTANG Központ a KITELJESEDETT EMBERÉRT
 tevékenykedik. Filozófiánk központi eleme az önmegvalósító ember. Carl Rogers pszichológus hitte, hogy minden ember alapvető motiváló ereje az önmegvalósítás:

"A személy nem minden esetben észleli világosan, hogy mely cselekedete vezet személyes növekedéshez, s melyik nem, de ha egyszer az irány világossá válik, akkor a növekedést fogja választani."


Célunk!
A MINGTANG KÖZPONTBAN  oktatott távol-keleti technikák, programok és módszerek azt célozzák, hogy a résztvevők felismerjék saját értékeiket és azt az irányt, amerre haladni szeretnének, kezükbe vegyék egészségük, életútjuk tudatos irányítását, képességeik célirányos fejlesztését. A csikung eszköz egészségünk megőrzésére, önmagunk megismerésére és képességeink  fejlesztésére;


HOGY AZZÁ LEGYÜNK AKIVÉ VÁLNI SZERETNÉNK.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz