Ezüst 12 csikung - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ezüst 12 csikung

TANFOLYAMOK
Közlemény tanfolyamainkról !!!

A Mingtang Egyesület, az Önfejlesztésért Alapítvány és a Nabú  és Társai Kft. megszüntetését végelszámolással 2014 évben megkezdtük, ezért a Mingtang Központ telephelyén tanfolyamokat nem tartunk, a továbbiakban csak jótékonysági tanfolyamokat tartunk évente 2-3 alkalommal bérelt teremben, melyeken való részvétel feltételei a következők:

 • Minimum 20 fő részvétele (elözetes regisztrációval).

 • Az általunk megadott négy nonprofit alapítvány egyike részére min. 10000 Ft befizetése, (ezek nevét és számlaszámát weblapunkon a későbbiekben közzé tesszük).*

 • A tanfolyamot bérelt helység tartjuk annak bérleti díjának arányos részének befizetése a tanfolyam kezdetén a bérbeadó pénztárába.


Megjegyzés: *A szóbajöhető nonprofit alapítványok megjelölése a későbbiekben történik, de ilyenek lehetnek  például gyermekek élelmezésével foglalkozó, vagy állatmenhelyet fenntartó alapítványok.

Regisztráció >>>>>>>>>


Ezüst 12 Csikung mozgásos és meditációs gyakorlatok
(chi kung, csi kung, qigong, qi gong)

A tanfolyam időtartama: 9 óra
(hétvégi tanfolyam esetén 1 óra ebédszünettel).

Tanfolyam időbeosztása (attól függően hogy hétvégi vagy hét közbeni a tanfolyam):

 • Hétvégén egy nap, reggel 9-től délután 18,45-ig, közben egy óra ebédszünet.

 • Hét közben két este 4,5-4,5 óra, 17,30-21,45 közt.


A tanfolyamon végzők 50 oldalas jegyzetet kapnak mely segítség az önálló gyakorláshoz.


A tanfolyam az "Önfejlesztés chi kunggal
" (Dr. Berend Róbert, Fabók Ágnes (Berend Dóra)) című könyvére épül. A könyvre a kínai nagykövetség ajánlást adott, mely a könyv hátoldalán feltüntetésre került:

"KÉSZÜLT A KÍNAI-MAGYAR BARÁTSÁG JEGYÉBEN A KÍNAI NÉPKÖZTÁRSASÁG NAGYKÖVETSÉGÉNEK ERKÖLCSI TÁMOGATÁSÁVAL"


Kinek szól az Ezüst 12 Csikung tanfolyam


 • Azoknak, akik szeretnék megismerni a chi kungot de még nem biztosak benne, hogy egy több napos, nagyobb elmélyülést igénylő chi kung iskolát szívesen elvégeznének.

 • Azoknak, akiknek kevés az idejük és szeretnének olyan fizikai és mentális gyakorlatokat megismerni amelyekkel gyorsan emelhetik energiaszintjüket, növelhetik vitalitásukat és teljesítményüket.

 • Akik szeretnék jól érezni magukat és lazítani a mindennapokban.

 • Akik szeretnének betegségeiktől és stressz terheiktől megszabadulni és szeretnének néhány univerzálisan használható eszközt a kezükbe kapni, amelyekkel karban tarthatják magukat testileg és lelkileg.

A tanfolyam résztvevői röviden megismerik a kínai energiatan elméleti alapjait. Jelentős a tanfolyam életmódra utaló része, mely étkezéssel és meditációval kapcsolatos elméleti alapismereteket tartalmaz (1-1 óra).  

A tanfolyam célja és leírása


Alapját képezi egy modul rendszerben összeállított chi kung iskolának, mely önmagában is teljes értékű gyakorlást tesz lehetővé. A tanfolyamon megismert szabályok betartásával egyes elemek kiemelhetők és külön-külön végezhetők. Elméleti kérdésekkel (60-70 percben) foglalkozunk, mely kitér a kínai energiatanra és az öt-elem szerinti étkezésre. Ha valaki a megadott gyakorlatokat pontosan, változtatás nélkül végzi, azokkal könnyen és gyorsan elérhető a kedvező fizikai és mentális változás, fenntartható az egészség, növelhető az energiaszint. A tanfolyam elméleti alapozással indul, ahol a résztvevők megismerik a chi kung történetét, a kínai taoista filozófia alapjait, létező stílusokat és iskolákat és el tudják helyezni a Mingtang Csikung (chi kung) rendszerébe tartozó Ezüst 12 gyakorlatsort a chikung világában. A tanfolyamon foglalkozunk, illetve megismerik:

 • A gyakorlás főbb szabályait és a chi kunggal elérhető eredményeket.

 • A meridián nyújtó gyakorlatokat melyek az energia szabad áramlását készítik elő a testben.

 • Elsajátítják a chi kung gyakorlás lényegét képező energetikai gyakorlatokat, melyek lassú, harmonikus mozgást jelentenek. Hatásukra megindul az energia, a blokkok és a feszültségek oldódnak.

 • A vizualizációs gyakorlatok fokozzák az összhatást és az energiák tudati koncentrációval történő mozgatását készítik elő. A résztvevők megismerik a meditáció elméleti és gyakorlati alapjait és olyan meditációkat, melyeket rendszeresen alkalmazva holisztikusan karbantarthatják magukat, elkerülve az autóimmun betegségeket és stressz hatására létrejövő betegségek kialakulását (a meditációkat ülve, széken végezzük)

 • A kínai csikung önmasszázs megismerésével helyi energiablokkok, izomfájdalmakat kezelhetők.

 • A résztvevők rövid előadás keretében megismerkednek azokkal az elméleti alapokkal melyek alapján étkezésüket energetikai szempontból kedvezőbbé tudják tenni (a chi kungban nincsenek szigorú étkezési előírások csak olyan alapelvek amiket célszerű betartani).


További lehetőségek

A tanfolyam elvégzését követően - igény esetén - 1,5 órás klubfoglalkozásokon chi kung tanár vagy animátor vezetésével lehet gyakorolni a megtanultakat, természetesen a megszerzett ismeretek lehetővé teszik az önálló otthoni gyakorolást. Az Édesvíz Kiadónál megjelentetett könyv CD-je tartalmazza a meditációk teljes hanganyagát. A tanfolyam  önmagában is teljes értékű chi kung tudást ad, de jó kiindulás lehet a Mingtang Chi Kung (csikung, csi kung, qigong, qi gong) alap, középhaladó és haladó szintjét elvégezni kívánók számára.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz