Cikkek - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Cikkek

RÓLUNK > Publikációink

Feltöltés folyamatosan.

Tudtad, hogy a meditáció fiatalon tart?

Ki ne szeretne sokáig fiatal, dinamikus és egészséges maradni? Meddig élhetünk? Magyarországon az átlagéletkor férfiak esetében 71 év, nőknél 78 év. Nem sok, ha arra gondolunk hány év van már mögöttünk. A Penn State Egyetem kutatója, Robert Mitchell professzor szerint a maximális emberi életkor 125 év lehetne. ........... Meglepő módon genetikai állományunk mindössze 30%-ban befolyásolja, hogy meddig élünk, a többi – RAJTUNK ÁLL.


Teljes cikk >>>>>>>>>

---------------

Stresszcsökkentő légzés
Szerzők: Berend Dóra és Dr. Berend Róbert

Stressz, kiégés, depresszió, olyan témák melyek napjainkban az érdeklődés középpontjába kerültek. Megoldási javaslatok széles köréből válogathatunk, komplex terápiák, ajánlott gyógyszerek állnak rendelkezésünkre. De hogy kapcsolódik mindez a harcművészetekhez? Milyen megoldást ajánlanak az ősi kultúrák? Egy mindenki számára könnyen hozzáférhető eszközt, amely már most is a birtokában van. Jelentősen javíthatja vele hangulatát, csökkentheti a stressz és depresszió káros hatásait, könnyebben nézhet szembe az élet kihívásaival. Erőt meríthet belőle és fellélegezhet. Igen, ez a belső csikung lényege: a légzés tudatos irányítása.


Teljes cikk >>>>>>>>>

---------------

Mi a csikung (chikung, qigong) és hogyan működik?
Szerzők: Berend Dóra és Dr. Berend Róbert

A csikung a kínai filozófia szerint az energia érzékelésének és működtetésének több ezer éves tudománya. Alkalmazzák a harcművészetekben, gyógyításban és öngyógyításban valamint az önfejlesztés és művészetek területén egyaránt. Sőt a feng shui érzékelésen alapuló intuitív iskolája is merít a csikung ismereteiből. Számos könyvet és cikket olvashatunk arról, hogy mire jó a csikung. Többek között alkalmas a koncentráló képesség fejlesztésére, az intuitív megérzések tudatossá tételére, a környezet finom rezdüléseinek érzékelésére és energetikai befolyásolására, az életenergiákkal való bánásra.


Teljes cikk  >>>>>>>>>>>

---------------

Egyszerű módszer a stressz kezelésére: a csikung
Megjelent a HarmoNet 2010 okt. 26, Szerző: Berend Dóra csikung oktató, természetgyógyász

A csikung lágy, harmonikus mozgásforma, mely kínai légző- és meditációs gyakorlatok sorából áll. Világszerte több millióan gyakorolják a csikung különféle fajtáit, hazánkban is sokan használják ezt a rendkívül hatékony önfejlesztő módszert. 2010.10.10-én világrekord kísérlet zajlott a Puskás Ferenc Stadionban: több mint kétezer ember végezte egyszerre a gyakorlatokat. A csikungnak is számtalan válfaja ismert, az évezredes hagyományok több száz stílus és iskola keretei között sajátíthatóak el. Vajon miért olyan népszerűek napjainkban az ősi gyakorlatok?

Teljes cikk >>>>>>>>>

- - - - - - - -

A mozdulatlan sport - csikung
Megjelent: HarmoNet 2010 január 11, Szerző: Berend Dóra

A kínai gyógyászat szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a testet behálózó energiacsatornákban szabad az áramlás. A thai chi elsõsorban folyamatos, táncszerû mozgásokkal gondoskodik errõl, míg a csikung a mozgás mellett más módszereket is használ.

Teljes cikk >>>>>>>>

- - - - - - - -

A fiatalság titka a 21. században. Mi az?
Megjelent: HarmoNet 2010 január 11, Szerző: Berend Dóra

A fiatalság titkát õsidõk óta kutatja az ember. Kleopátra szépítõ fürdõivel a kínaiak pedig a fehér lótusz kivonatával igyekeztek fiatallá tenni az idõsödõ arcot. A férfiak a ginzeng erejében hittek, ma pedig krémekkel, feszesítõ pakolásokkal, plasztikai mûtétekkel, egészséges étkezéssel, pirulákkal és számos más praktikával próbálunk megálljt parancsolni az idõnek. Kutatók, biológusok és genetikusok százai dolgoznak a kérdés megoldásán.

Teljes cikk>>>>>>>>>

- - - - - - - -

Tudatunk az önpusztítás vagy az öngyógyítás eszköze?
Megjelent: HarmoNet 2010 február 1, Szerző: Berend Dóra

A Hagyományos Kínai szemlélet szerint olyan eszköz van mindannyiunk kezében melynek mûködését nem ismerjük - mégis hatást gyakorol egészségi állapotunkra. E hatalmas erõ életünket romba döntheti, de ha uralmunk alá vonjuk, felvirágoztathatjuk vele életünket. Ezt az erõt a kínaiak úgy nevezik: Shen, mely nem más mint a tudatunk.

Teljes cikk>>>>>>>>>

- - - - - - - -

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz