A chi kung világa - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A chi kung világa

RÓLUNK > Könyveink


A chi kung világa
(3. átdolgozót kiadás)
Ősi Kínai egészségmegőrző módszer
Dr. Berend Róbert és Dr. Mingtang Xu
Bionergetc Kiadó (Első kiadás 2002, Másodi kiadás: 2005, Harmadi kiadás:2008)
Puha borító, 529 oldal (fekete-fehér)

Olvasson bele:


Bemutatkozik a chi kung   (23-25. oldal)

Miért chi kung?  (287-291. oldal)

A könyv fülszövege:

Okos, aki érti az embereket; aki önmagát érti:ihletett.
-Lao Ce: Tao Te King  (Az Út és Erény Könyve)


A Chi Kung (Csikung, Qi gong, Qigong) tudása több ezer éves múltra nyúlik vissza. A Chi Kung maga az élet, az életünkben lévő megnyilatkozások ellentéteivel és azok harmóniájával való tudatos bánás technikája. A CHI-ről, az ERŐ-ről, Keleten azt tartják, hogy minden létező dolgot összekötő energia, mely nem függ sem tértől, sem időtől. A KUNG jelentése: művelés, munka.
A távoli múlt mesterei belső világukat - a testben folyamatosan áramló energián, a CHI-n keresztül érzékelték. A modern tudomány ezt az agyi tevékenység és a fizikai test összhangjára vezeti vissza.

  • A Chi Kung célja a test, a lélek és a szellem összhangjának megteremtése, az egészség megszerzése és megőrzése. Alapszinten egy nagyon hatékony technika, mely későbbi fejlődésünk egy bizonyos szintjén tudománnyá, majd művészetté válik.

  • A gyakorlatok során az ősi testtartásokat és mozgásokat meditatív állapotban végezzük a testtartás, a légzés és a tudat ellentétének harmonikus összhangjára törekedve.

A Chi Kung hatása először az egyénre, majd az őt körülvevő legkisebb csoportra, a családra terjed ki, de ezt követően még szélesebb közösségekben, a munkahelyen, baráti és lakókörnyezeti társaságban is érzékelhető. Hatása az egész társadalomra nézve igen pozitív. Célirányossá teszi az ember vágyait, megteremtve ezzel a boldogság és harmónia külső és belső tökéletes állapotát.

Dr. Mingtang Xu Kínában élő Dzsun Juan nagymester.
Dr. Berend Róbert mester, mérnök, biológus, filozófus sok éve gyakorolja a Chi Kungot. Szerzője a Chi Kung a gyakorlatban c. könyvnek valamint az Önfejlesztő meditációk és Önfejlesztés chi kunggal c könyveknek.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz